England (Grasmere) - søndag den 2. - mandag den 10. juni 2024

Forrige dag Oversigt Næste dag

Fredag den 7. juni 2024 (Ambleside)

Jeg vågnede ved 5-tiden med krampe i det venstre ben. Det gør dælens ondt og jeg kunne næsten ikke komme ud af sengen, for at få strukket det ud. Der blev bandet lidt, men jeg skulle jo ikke vække de andre.

Ved 6-tiden blev dagens brød sat over. Det var lidt spændende at se, om det kunne holde sig i gryden, for vi var skiftet til almindelig mel med rigtig gær. De voksede lystigt i skålen…

Natpisserne holde deres sidste møde, mens jeg fik skrevet dagbog. Jan mente, at han er formand for klubben. Jytte er slet ikke medlem…

Lige uden for mit værelse sidder der et stort apparat gemt inde i væggen. Det larmer som et ondt ord, når det kører. Det var det, jeg forvekslede med blæseren fra toilettet den første nat. Men jeg havde taget mine forholdsregler og brugte nogle store silicone øreprpper, som blokerede hele øret.

Allerede i går havde jeg proklameret, at jeg i dag ville til Ambleside og ose lidt og måske gå tilbage til Grasmere. Det var der bred tilslutning til. Jørn ville gerne lidt op i bjergene, så han havde kig på the swedish bridges, der ligger tæt på Ambleside.

Anette var ikke helt tilfreds med, at jeg havde smidt det daggamle brød ud til morgen. Jeg var overbevist om, at alle gerne ville have friskbagt brød, men det var åbenbart ikke tilfældet. Så jeg satte mængden af mel ned til morgendagens brød, så der ikke blev bagt så meget mere.

Kl. 10 var vi klar ved bussen til Ambleside. Vejret artede sig igen og selv om det var gråvejr, så var der lunt og ingen vind. Efter ca. 10 minutters kørsel, var vi i Ambleside. Jørn dirigerede tropperne op gennem byen og ind i et par outdoor shops. Der blev købt et par ting, før vi blev enige om at gå tilbage mod Grasmere. Så shoppingrunden i Ambleside var hurtigt overstået.

Jeg havde tiltænkt en tur hjem via Rydal og til Grasmere. Turen gik ikke op i højderne. Den samme tur havde Jørn åbenbart goså tænkt på, så kort tid efter, at vi var kommet ud af Ambleside, var vi i på en fin anlagt grussti nord for vejen. Først ved Rydal kom der lidt moderate stigninger op over nogle trærødder. Regnen var begyndt at dryppe men ikke nok til, at vi overvejede at tage regnbukserne på.

Rydal Park
Rydal Park
Vandfald i Rydal Park
Rydal Park
Lake Rydal og grotten bag ved
Anette på vej mod Grasmere

Tilbage i Grasmere efter ca. halvanden times vandring, tjekkede jeg postkontoret for at se, om min pakke fra Theakston var kommet. Han havde godtnok modtaget en pakke med et navn, han ikke genkendte. Den havde han afvist. Han kunne ikke udelukke, at det var min pakke. Han skrev mit navn ned og så ville han se, hvad han kunne gøre…

Jeg gik hen på Tweedies Bar, for at få en Loweswater Gold og Jørn dukkede op til en pint. Pigerne var åbenbart ikke synderlig interesseret i at sidde på en bar, så det måtte vi klare selv. Jytte og Jan var vist gået på cafe…

Resten af eftermiddagen gik med en del snak i køkkenet mens nogen af os frekventerede badeværelset. Kl. lidt i 5 spadserede vi den korte tur hen til Jumble Room, hvor aftensmaden skulle indtages.

Vi fik en cocktail primært bestående af prosecco og der var stemning for forret, som for mit vedkommende bestod af hjemmelavet pasta med en blå ost. Det var en sød lille portion men det smagte rigtig lækkert. Til hovedret valgte jeg en steak, der kom skåret i skiver med forskellige grøntsager og søde kartofler. Ovenpå et drys af sprøde nødder (tror jeg det var). Alle retterne var flot anrettet og vi var vist alle rigtig tilfredse med det, vi havde fået serveret. Konklusionen var, at det nok var det bedste mad, jeg nogensinde har fået serveret i England. Det var virkelig et besøg værd og jeg kunne godt forstå, at Jumble Room lå nr. 1 på Tripadvisor i Grasmere.

Aftensmad på Jumble Room
Aftensmad på Jumble Room

Mætte og veltilpasse defilerede vi tilbage til basen (køkkenet) i vores cottage. Klokken var ikke særlig mange - godt 21 - da jeg trak mig tilbage til mit hummer. Snakken og diskussionerne var godt i gang i gen og jeg kan mærke, at jeg slet ikke er vant til, at jeg skal forholde mig til alle de emner og al den snak. De andre kan godt lide at diskutere og det har jeg aldrig haft en stor lyst til. Ikke i forsamlinger, hvor man skal gøre en indsats, for at komme til orde. Det klarer jeg helst, når jeg er på tomandshånd.

På mit lille TV var der fodbold. England mødte Island på Wembley og ved pausen var Island foran 1-0. Jeg orkede ikke at se kampen til ende - men det blev slutresultatet..

Jeg nåede lige at høre, at de andre også kravlede tidligt i seng, før jeg selv faldt i søvn.



Forrige dag Oversigt Næste dag